دوره 6، شماره 2 - ( 12-1397 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 196-187 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahsini H, Alizadeh M, gavilian H. Evaluation of Heavy Metals Concentration and Its Consumption Risk in Trout Fish (Oncorhynchus Mykiss). J Environ Health Eng 2019; 6 (2) :187-196
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-613-fa.html
تحسینی هادی، علیزاده مریم، گویلیان هوشیار. ارزیابی غلظت فلزات سنگین و ریسک مصرف آن در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در حوضچه های پرورش ماهی (مطالعه موردی: شهرستان کامیاران و سنندج). مجله مهندسی بهداشت محیط. 1397; 6 (2) :187-196

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-613-fa.html


دانش آموخته کارشناسی ارشد، آلودگی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
چکیده:   (2509 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه آلودگی اکوسیستم های آبی در اثر ورود فلزات سنگین، امری است که بررسی سلامت آبزیان
مورد استفاده انسان را ضروری می سازد. این فلزات وقتی وارد بوم سازگان آبی می شوند، به علت توانایی انباشتگی
زیستی سبب تنش شده و غلطت سمی آن ها باعث اثرات تراتوژنیک، جهش زایی و سرطان زایی در ارگانیسم های زنده
می شود.
مواد و روش ها: تعداد 30 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان از هر حوضچه پرورش ماهی واقع در شهرستان های سنندج
(روستای ننله) و کامیاران (روستای دیوزناو) تهیه گردید. سپس نمونه ها در آزمایشگاه با استفاده از روش هضم
غلظت فلزات مذکور اندازه گیری شد . (Phonix اسیدی، آماده سازی شدند و با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل ( 986
انجام گردید. SPSS تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری
7، برای آهن / 3 و 57 / 0، برای منیزیم 7 / 1 و 51 / یافته ها: میانگین غلظت فلز مس در بافت های کبد و عضله به ترتیب 53
0 میکروگرم برگرم وزن تر به دست آمد. مقدار حداکثر / 0 و 03 / 1 و برای نیکل 04 / 4 و 05 / 0، برای روی 52 / 0/28 و 06
177 گرم محاسبه شد. / 888 گرم برای بزرگسالان و برای کودکان 7 / مصرف مجاز روزانه 7
نتیجه گیری: میانگین غلطت فلزات مس، آهن، روی، نیکل و منیزیم در بافت عضله ماهی قزلآلای رنگینکمان در مقایسه
با استاندارهای بین المللی، پایینتر از حدی است که با میزان مصرف کنونی، خطرات بهداشت ی را در بلند مدت متوجه
مصرف کنندگان آن کند.
متن کامل [PDF 356 kb]   (1078 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/27 | پذیرش: 1397/12/27 | انتشار: 1397/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb