:: دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 83-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی فرآیند تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن
نادعلی علوی، اکبر اسلامی، منیره مجلسی نصر، نجمه مسیحی*
کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (924 مشاهده)
زمینه و هدف: به دلیل اهمیت نقش انرژی در جهان و تجدید ناپذیری سوختهای فسیلی و مسائل زیست محیطی ناشی از این دسته از سوخت­ها ، در سال­های اخیر مطالعات زیادی به منظور یافتن جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلی در کشورهای مختلف جهان انجام شده  است. سوختهای زیستی مانند (بیودیزل و بیواتانول)،  یکی از مطلوب ­ترین سوخت‌های جایگزین معرفی شده اند. هدف از این مطالعه بررسی تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن‌می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تجربی-آزمایشگاهی‌می باشد. دراین مطالعه تاثیر سه پارامتر مهم در سه سطح یعنی زمان واکنش (60،70 و 80 دقیقه)، درصد وزنی کاتالیست (5/.، 1 و 5/1 درصد) و نسبت مولی متانول به روغن (1/3، 1/6 و 1/9) مورد بررسی قرار گرفتند. راندمان تولید بیودیزل با استفاده از درصد جرمی بیودیزل تولید شده از مقدار روغن مصرفی اولیه محاسبه گردید.
یافته ها: حداکثر راندمان تولید بیودیزل در حضور سدیم هیدروکسید به عنوان کاتالیست هموژن23/3±6/86 درصد به دست آمده است. شرایط بهینه برای حداکثر راندمان، نسبت مولی متانول به روغن 1/6 ، درصد وزنی کاتالیست 1 و زمان واکنش 70 دقیقه بوده است. در این مطالعه دمای واکنش و شدت اختلاط به ترتیب 65 درجه سانتی گراد و 500 دور بر دقیقه در نظر گرفته شدند.
نتیجه گیری:پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران‌ها که در کشور ما به مقدار بسیار زیادی در حال تولید‌می باشند، منبع بسیار خوبی برای تولید بیودیزل و تامین انرژی‌می باشند.
واژه‌های کلیدی: انرژی‌های تجدیدپذیر، بیودیزل، کاتالیست هموژن
متن کامل [PDF 1023 kb]   (494 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/2 | پذیرش: 1398/10/2 | انتشار: 1398/10/2



XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها