دوره 1، شماره 4 - ( 6-1393 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 300-293 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


. گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهرستان دیواندره، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
چکیده:   (6640 مشاهده)

زمینه و هدف: فشار خون بالا در نتیجه افزایش بیش از حد طبیعی جریان خون در دیواره شریان‌ها ایجاد می‌شود. عوامل خطر گسترده ای در ایجاد فشار خون بالا می‌تواند مؤثر باشد. یکی از این عوامل، تاثیر مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت در بروز فشارخون بالا در دراز مدت می باشد. این مطالعه به بررسی ارتباط بین درجه سختی منابع آب آشامیدنی و میزان فشارخون افراد بالای30 سال در روستاهای شهرستان دیواندره پرداخته است.

مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی - توصیفی انجام گرفته که از کلیه منابع آبی روستاهای مورد مطالعه جهت تعیین درجه سختی بر اساس جدول استاندارد نمونه برداری انجام و سپس میزان شیوع بیماری فشارخون بالا در جمعیت مورد مطالعه محاسبه و ارتباط این دو عامل به تفکیک جنس با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان می‌دهد که بین مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی بالا و کاهش ابتلا به فشار خون، ارتباط معنا داری وجود دارد(P value < 0.05). همچنین نتایج حاصله نشان می‌دهد که درجه همبستگی R برای دو متغیر میزان درجه سختی منابع آب آشامیدنی و درصد مبتلایان به فشار خون بالا، در مردان (0.496-) و در زنان (0.512-) و  در کل جمعیت بالای 30 سال برابر (0.61-) می‌باشد.

نتیجه گیری: استفاده از آب با درجه سختی متوسط به بالا می‌تواند در کاهش ابتلا به فشار خون بالا و به تبع آن، کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی موثر باشد.

متن کامل [PDF 569 kb]   (2835 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.