[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 1 - ( 9-1394 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 10-19 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه روند تغییرات کیفیت میکروبی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کرمانشاه طی دوره ده ساله (92-1383)
زهرا عطافر، علی الماسی، مریم سرخوش، عبداله درگاهی
. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و /دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط محیط، دانشگاه علوم پزشکی همدان، ایران
چکیده:   (1816 مشاهده)

زمینه و هدف: سلامتی انسان بیش از هر چیز به آب سالم بستگی دارد و تلاش در راه تأمین آن یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است. هدف این مطالعه، بررسی روند تغییرات باکتریولوژیکی آب شرب روستاهای شهرستان کرمانشاه طی ده سال گذشته می‌باشد.

مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. در این مطالعه، اطلاعات مربوط به آزمایش باکتری شاخص کل کلیفرم و کلیفرم گرماپای و کلر آزاد باقیمانده آب شرب کلیه روستاهای شهرستان کرمانشاه طی سال های 92-1383 از فرم‌های باکتریولوژیکی آزمایشگاه جمع‌آوری و با استفاده از نرم افزارهای Excel و SPSS ver.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که آلودگی میکروبی در روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) در سال 1383 برابر 44% و در سال 1392 برابر 20% بوده، در حالی که در روستاهای غیر تحت پوشش از 70% در سال 1383 به 47% در سال 1392رسیده است. نتایج مربوط به کلرسنجی نامطلوب (خارج از محدوده 8/0-2/0 میلی‌گرم در لیتر) نیز در کلیه روستاها در ابتدای سال 80 برابر 67% بوده و در پایان سال 1392 به 25% رسیده است.

نتیجه‌گیری: بررسی کیفیت آب نشان داد که طی ده سال گذشته درصد آلودگی میکروبی آب شرب شهرستان کرمانشاه در روستاهای تحت پوشش آبفار کمتر از روستاهای غیرتحت پوشش بوده است، اما هنوز نسبت به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. طبق توصیه­های WHO میانگین شاخص مطلوبیت باکتریولوژیکی آب آشامیدنی در بازه زمانی ده ساله در روستاهای تحت پوشش آبفار در زمستان خوب و در تابستان متوسط و در روستاهای غیر تحت پوشش در زمستان متوسط و در تابستان ضعیف ارزیابی گردید. با توجه به اهمیت نقش کلرزنی در سالم سازی آب، ضروری است در مورد نحوه کلرزنی و ارزیابی عملکرد آن در جهت حفظ و افزایش کارآیی گندزدایی اقدامات لازم انجام گیرد. 

واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، کیفیت میکروبی، کل کلیفرم، کلیفرم گرماپای، کلر باقیمانده.
متن کامل [PDF 726 kb]   (582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Atafar Z, Almasi A, Sarkhosh M, Dargahi A. Microbiological Quality Trend of Drinking Water in Rural Areas of Kermanshah during 2004-2013. jehe. 2015; 3 (1) :10-19
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-197-fa.html

عطافر زهرا، الماسی علی، سرخوش مریم، درگاهی عبداله. مطالعه روند تغییرات کیفیت میکروبی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کرمانشاه طی دوره ده ساله (92-1383). مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 3 (1) :10-19

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-197-fa.html



دوره 3، شماره 1 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781