[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 3-1393 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 179-171 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه کارایی منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید به همراه کمک منعقد کننده‌های طبیعی منتخب در حذف کدورت از آب سنتتیک
لیلا مصلح ، سید حسین هاشمی* ، کوروس خوشبخت ، رضا دیهیم فرد ، افسانه شهبازی
گروه آلاینده‌های محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (4792 مشاهده)

زمینه و هدف: آبی که به طور طبیعی یا توسط انسان آلوده شده است برای تبدیل شدن به آب آشامیدنی باید مراحلی را طی کند. انعقاد فرآیندی است که در آن ذرات ریز غیرقابل ته نشینی که اصطلاحاً کلوئید نامیده می‌شوند و عامل مهمی در بروز کدورت هستند، به هم چسبیده و ذراتی با قابلیت ته نشینی را تشکیل می­دهند. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه عملکرد مواد منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید و عملکرد توأم آن با کمک منعقدکننده نشاسته ذرت و بامیه برای حذف کدورت از آب است.

مواد و روشها: نوع مطالعه در این پژوهش تحلیلی-کاربردی است. در این مطالعه تأثیر دو کمک منعقد کننده طبیعی بامیه و نشاسته ذرت به همراه منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید مورد بررسی قرار گرفته است و به منظور طراحی آزمایش­ها از نرم افزار R و برای آنالیز داده‌ها از نرم افزار SAS استفاده شد. همچنین پس از تجزیه واریانس داده، مقایسه میانگین تیمار‌ها با استفاده از آزمون LSD بررسی گردید.

یافته­ها: در کدورت اولیه NTU250 ، پلی آلومینیوم کلراید به همراه نشاسته ذرت (به ترتیب ppm 5 وppm 7/0 ) بالاترین درصد حذف کدورت را داشته که کدورت را 48/98% کاهش داده و به میزان NTU 73/3 رسانده است. همچنین کدورت اولیه NTU 500 میزان کاهش کدورت بیشینه مربوط به منعقد کننده شیمیایی پلی آلومینیوم کلراید به همراه بامیه با دز‌های به ترتیب ppm 5 و ppm 7/0 بوده است که کدورت را 38/98% کاهش داده و به میزان NTU 1/8 رسانده است.

نتیجه‌گیری: از لحاظ اقتصادی جایگزینی پلیمرهای زیستی با پلیمرهای مصنوعی که هزینه‌های گزافی دارند به صرفه بوده به علاوه حذف کدورت بیشتر از زمانی است که منعقد کننده‌های شیمیایی به تنهایی استفاده می‌شوند. علاوه بر این از میزان مصرف منعقد کننده­های شیمایی کاسته می­شود اما می‌بایست مطالعات بیشتری در زمینه باقیمانده منعقد کننده‌های طبیعی و برهمکنش منعقد کننده­های طبیعی با شیمیایی صورت پذیرد و اثرات آن بر سلامتی انسان بررسی گردد.

واژه‌های کلیدی: نشاسته ذرت، بامیه، پک، انعقاد و لخته سازی، حذف کدورت
متن کامل [PDF 453 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosleh L, Hashemi S H, Khoshbakht K, Deihim Fard R, Shahbazi A. Comparison of the Performance of Poly Aluminum Chloride with Natural Co-coagulants in Removal of Turbidity from synthetic aqueous solution. jehe 2014; 1 (3) :171-179
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-74-fa.html

مصلح لیلا، هاشمی سید حسین، خوشبخت کوروس، دیهیم فرد رضا، شهبازی افسانه. مقایسه کارایی منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید به همراه کمک منعقد کننده‌های طبیعی منتخب در حذف کدورت از آب سنتتیک. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 1 (3) :171-179

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-74-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645