 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Noori Sepehr M,  Jafari N,  Molaei Tavani S. Assessing the quality of water output from desalination plants and water tankers in Qom and comparison with national standards and WHO.  J Environ Health Eng 2021; 8 (4) :465-476
URL: 
http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-878-fa.html   
                    
                    نوری سپهر محمد،  جعفری نرگس،  ملائی توانی سکینه. ارزیابی کیفیت آب خروجی از دستگاههای آب شیرینکن و تانکرهای آب شهرستان قم و مقایسه آن با استانداردهای ملی و WHO.  مجله مهندسی بهداشت محیط. 1400; 8 (4) :465-476
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-878-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    کارشناس بهداشت محیط، معاونت دانشجوئی، دانشگاه علم و صنعت، تهران ،ایران 
                    
                    
                    چکیده:       (1996 مشاهده)
                    
                    
                    زمینه و هدف: : با افزایش روند خشکسالیهای اخیر و کمبود منابع آب آشامیدنی منجر به برنامهریزی جهت شیرینکردن آب و راه اندازی ایستگاههای سیار گردید. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب خروجی از دستگاههای آب شیرینکن و تانکرهای شهرستان قم میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی به مدت یک سال با نمونهبرداری ماهانه از آب خروجی دستگاه های تصفیه آب خانگی و تانکرهای سیار انجام شد. نمونهها از نظر آلودگی میکروبی و کیفیت فیزیکو شیمیایی (pH ، TDS ، کدورت و کلرسنجی) مطابق روش استاندارد سنجش شدند. سپس دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS وExcel  آنالیز و با استانداردها مقایسه گردید.
یافته ها: مقادیر مثبت آلودگی کلیفرم گرماپای در تانکرها 34/13 درصد و در دستگاههای آب شیرینکن 35/4 درصد نشان داده شد.  میزان pH،TDS ، کدورت در حد مطلوب و مطابق استاندارد ملی و WHO گزارش شد.  آنالیز آماری T TEST نیز نشان داد، کیفیت میکروبی آب خروجی با متغیرهای ظروف آبگیری (021/0 P ˂)، شستشوی مخازن (001/0 P ˂)، آلودگی شیر خروجی (011/0 ˂) P ، تماس با گرد و غبار (014/0 P ˂)، بهداشت فرد توزیع کننده (026/0 P ˂)، درجه حرارت (033/0 P ˂)، زمان نگهداشت آب (019/0 P ˂) و بهسازی محیط (003/0 P ˂) رابطه معناداری دارد. ولی هیچ تفاوت معناداری در نحوه توزیع آب بین تانکرها و دستگاه های آب شیرین کن وجود نداشت(068/0 ˂ P). 
نتیجه گیری: با جلوگیری از آلودگیهای ثانویه میتوان کیفیت آب این جایگاهها را مطلوب تلقی کرد. لذا باید ارزیابی دورهای و منظم
  آب و آموزش در خصوص نگهداری و رعایت مسائل بهداشتی همواره مورد توجه قرار بگیرد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
تخصصي  دریافت: 1399/9/22 | پذیرش: 1400/4/5 | انتشار: 1400/6/30