دوره 8، شماره 4 - ( 6-1400 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 476-465 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori Sepehr M, Jafari N, Molaei Tavani S. Assessing the quality of water output from desalination plants and water tankers in Qom and comparison with national standards and WHO. J Environ Health Eng 2021; 8 (4) :465-476
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-878-fa.html
نوری سپهر محمد، جعفری نرگس، ملائی توانی سکینه. ارزیابی کیفیت آب خروجی از دستگاه‌های آب شیرین‌کن و تانکرهای آب شهرستان قم و مقایسه آن با استانداردهای ملی و WHO. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1400; 8 (4) :465-476

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-878-fa.html


کارشناس بهداشت محیط، معاونت دانشجوئی، دانشگاه علم و صنعت، تهران ،ایران
چکیده:   (1447 مشاهده)
زمینه و هدف: : با افزایش روند خشکسالی­های اخیر و کمبود منابع آب آشامیدنی منجر به برنامه­ریزی جهت شیرین­کردن آب و راه اندازی ایستگاه­های سیار گردید. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب خروجی از دستگاه­های آب شیرین­کن و تانکرهای شهرستان قم می­باشد.
مواد و رو­ش­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی به مدت یک سال با نمونه­برداری ماهانه از آب خروجی دستگاه های تصفیه آب خانگی و تانکرهای سیار انجام شد. نمونه­ها از نظر آلودگی میکروبی و کیفیت فیزیکو شیمیایی (pH ، TDS ، کدورت و کلرسنجی) مطابق روش استاندارد سنجش شدند. سپس داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS وExcel  آنالیز و با استانداردها مقایسه گردید.
یافته­ ها: مقادیر مثبت آلودگی کلیفرم گرماپای در تانکرها 34/13 درصد و در دستگاه‌های آب شیرین‌کن 35/4 درصد نشان داده شد.  میزان pH،TDS ، کدورت در حد مطلوب و مطابق استاندارد ملی و WHO گزارش شد.  آنالیز آماری T TEST نیز نشان داد، کیفیت میکروبی آب خروجی با متغیرهای ظروف آبگیری (021/0 P ˂)، شستشوی مخازن (001/0 P ˂)، آلودگی شیر خروجی (011/0 ˂) P ، تماس با گرد و غبار (014/0 P ˂)، بهداشت فرد توزیع کننده (026/0 P ˂)، درجه حرارت (033/0 P ˂)، زمان نگهداشت آب (019/0 P ˂) و بهسازی محیط (003/0 P ˂) رابطه معناداری دارد. ولی هیچ تفاوت معناداری در نحوه توزیع آب بین تانکرها و دستگاه های آب شیرین کن وجود نداشت(068/0 ˂ P).
نتیجه­ گیری: با جلوگیری از آلودگی­های ثانویه می­توان کیفیت آب این جایگاه­ها را مطلوب تلقی کرد. لذا باید ارزیابی دوره­ای و منظم
  آب و آموزش­ در خصوص نگهداری و رعایت مسائل بهداشتی همواره مورد توجه قرار بگیرد.
متن کامل [PDF 946 kb]   (447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/9/22 | پذیرش: 1400/4/5 | انتشار: 1400/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Enginering

Designed & Developed by : Yektaweb