[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 238-228 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مدیریت آب و فاضلاب در مشاغل کوچک شهر قم با نگرش خشکسالی و تهدید‌های زیست محیطی ناشی از کمبود آب
اکبر اسکندری ، محمد درویش متولی ، سمیرا بهرامی واله ، محمد فهیمی نیا*
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (83 مشاهده)
زمینه و هدف: در حال حاضر به منظور سازگاری با بحران آب موجود در کشور و مدیریت پایدار تامین و توزیع آب، اعمال شیوه‌های مدیریتی صحیح مبتنی بر اصول پایداری یکی از اساسی‌ترین نیاز‌ها است. این مطالعه با هدف بررسی مدیریت آب و فاضلاب در مشاغل کوچک شهر قم با نگرش خشکسالی و تهدید‌های زیست محیطی ناشی از کمبود آب در سال 1400 انجام شد .
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که پس از پیمایش میدانی و آمار اخذ شده از اداره آب و فاضلاب بر روی 223 صنف مرتبط با 67 اتحادیه اصناف شهر قم به انجام رسید و میزان مصارف آب و تولید فاضلاب و نحوه مدیریت آب و فاضلاب مشاغل با نگرش خشکسالی و تهدید‌های زیست محیطی ناشی از کمبود آب مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج حاصله بصورت توصیفی گزارش شد.
یافته ها: با توجه به میزان مصارف آب مشاغل به چهار درجه طبقه‌بندی شدند و مشخص شد که مشاغل درجه یک، 96/82 درصد مشاغل و با میانگین مصرف 246/2±574/2، مشاغل درجه دو 174/7 درصد و با میانگین 6142/3 ± 2823/19، مشاغل درجه سه 036/4 درصد و با میانگین 121/2 ± 5/40 و مشاغل درجه چهار 83/5 درصد مشاغل و با میانگین مصرف آب 821/215 ± 28/355 مترمکعب در ماه می‌باشند از نظر وضعیت صرفه‌جویی به ترتیب در مشاغل درجه یک تا چهار، 08/61، 25/56، 33/33 و 46/38 درصد مشاغل فاقد برنامه مشخص برای صرفه جویی در آب بودند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد نحوه مدیریت آب و فاضلاب در مشاغل شهر قم شرایط مطلوبی ندارد با توجه به کاهش نزولات جوی و خشکسالی به نظر می‌رسد مسئله تامین آب بزرگ‌ترین چالش پیش روی در این شهر باشد. اکثر مشاغل مورد مطالعه فاقد برنامه مشخص برای صرفه‌جویی آب هستند، که بایستی مدیران منابع آب ضمن برآورد و ارزیابی دقیق منابع و مصارف آب، تصمیم‌های در زمینه جبران کمبود کمی و تخریب کیفی آب اخذ نمایند.

واژه‌های کلیدی: مدیریت آب و فاضلاب، خشکسالی، مشاغل کوچک، شهر قم
متن کامل [PDF 761 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/2/5 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/3/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandari A, Darvishmotevalli M, Bahrami Vale S, Fahiminia M. Investigation of water and wastewater management in small businesses in Qom city with a focus on drought and environmental threats caused by water scarcity. jehe 2024; 11 (2) :228-238
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1039-fa.html

اسکندری اکبر، درویش متولی محمد، بهرامی واله سمیرا، فهیمی نیا محمد. بررسی مدیریت آب و فاضلاب در مشاغل کوچک شهر قم با نگرش خشکسالی و تهدید‌های زیست محیطی ناشی از کمبود آب. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1402; 11 (2) :228-238

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1039-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4652